Interior of the restaurant IPVZ

Additional Info

  • Designer: Jiří Šmejkal
  • Date: 2016
  • Client: Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví
  • Location: Praha
  • Photos by: Rostislav Zapletal

The original space of the dining room showed signs of considerable wear and tear. The dishwasher was rebuilt, including the addition of an electric pull-out roller shutter, a new backdrop and a functionally modified counter. New chairs were designed in the dining room, new tables and dividing partitions were made between individual tables in milled plywood / comaxite metal. The screens work with different height as space dividing and divide the free space into separate zones with seating positions. The walls increase the feeling of intimacy and, at the same time, allow for a clear view and sufficient light access. The applied pattern of the Voronoi diagram in the canteen for doctors refers to the forms of adipose tissue cells. The dining room was complemented by new paintings, clocks and blackboards.